Sex av de bästa städerna i världen ligger i Kanada

Sex av de bästa städerna i världen ligger i Kanada




Rapport   Kanada har mindre än 0,5 procent av världens befolkning, men har sex av världens 100 bästa städer. Det framgår av rapporten 2021 World's Best Cities Report - en rankinglista som refereras av några prestigefyllda reseguider, däribland Lonely Planet - där Toronto, Vancouver, Montreal, Calgary, Ottawa och Edmonton placeras bland världens bästa städer.

 I samtliga fall rankades Kanadas städer högre i den senaste rapporten jämfört med föregående upplaga. Listan över de bästa städerna är inte en av dessa märkliga rankningar som spottar ut vinnare som du inte har hört talas om. Som väntat tog London, New York och Paris över i den ordningen, följt av Moskva och Tokyo. I den här rankingen spelar storleken roll, liksom historien. Best Cities är hemvistför den Vancouver-baserade Resonance Consultancys exklusiva rankning av världens bästa stadsdestinationer. I deras metodik används sex mätvärden - plats, produkt, programmering, människor, välstånd, marknadsföring - för att komma fram till hur och var en stad rankas totalt sett. Toronto är till exempel den tredje bästa staden i världen enligt mätmetoden "människor", som tar hänsyn till en stads mångfald, invandringsgrad och utbildningsnivå. Det är värt att notera att mätningen av "plats" har ändrats inför 2020 för att ta hänsyn till, ni gissar det, andelen Covid-19-infektioner. Låt oss ta reda på varför Kanadas storstäder hamnade på listan över världens bästa städer! Toronto (13:e bästa staden i världen, upp från 17:e plats)  Befolkning i storstaden: 6.9m Vad de säger: "Ekonomisk tillväxt, som drivs av invandring och globala investeringar, gör att Kanadas största stad är redo för stora saker. 

Torontos mångfald är mindre knuten till invandrararbetskraft och mer till de långsiktiga möjligheterna i en stad som tidigare i sommar korades till det snabbast växande storstadsområdet i hela Nordamerika". Vancouver (34:e bästa staden i världen, upp från 41:a plats) Storstadens befolkning: 2,4 miljoner Vad de säger: 

"Teknikjättarna från Silicon Valley och Seattle kommer till staden med massor av jobb, lockade av Kanadas öppenhet för invandring av globala tekniktalanger som till stor del avvisats av fyra års nationalistisk politik söder om gränsen. Dessutom har Kanadas - och i synnerhet Vancouvers - jämförelsevis proaktiva svar på och begränsning av pandemin gjort staden attraktiv för ännu fler globala nomader som kan arbeta var som helst. Montreal (41:a bästa staden i världen, upp från 45:e plats) efolkning i tunnelbanan: 3.6m Vad de säger: 

"Kanadas exotiska franska hjärta drabbades hårt av COVID-19. Men en återgång till ljusare dagar är aldrig långt borta här, mes amis. Trots att ikoniska program som Grand Prix ställdes in agerade staden snabbt för att förvandla större gator till kreativt utformade utomhushäng med konst och musik och kraftigt utökade cykelbanor. Sommaren 2020 var, som alltid i staden, fantastiskt trevlig och tragiskt kort - inte för inte rankas Montreal på 25:e plats i världen när det gäller antalet kvalitetsaktiviteter, shower och evenemang. 

Är du redo för Kanada? Skapa ett Moving2Canada-konto för att hjälpa dig att förbereda din flytt, och få ett exemplar av vår kostnadsfria Kom igång-guide! Ta reda på mer Calgary (47:e bästa staden i världen, upp från 48:e)  Befolkning i tunnelbanan: 1.3m Det säger de: "Kanadas energihuvudstad bygger för sin framtid, trots en kämpande oljeindustri. Utmaningen i denna stad av risktagare har alltid varit att jämna ut saker och ting genom att diversifiera bort från fossila bränslen och bygga en ekonomiskt motståndskraftig hemstad. Nya projekt, som det nyligen öppnade centralbiblioteket i det spirande kulturcentrumet East Village, förstärker stadens sedan länge prisade livskvalitet, trots de nuvarande problemen. Ottawa (67:e plats i världen, upp från 77:e plats) Befolkning i tunnelbanan: 

1m Vad de säger: "Kanadas kosmopolitiska huvudstad har ett rykte för sin begåvning som lockar världen över. Ottawaborna är ovanligt intelligenta: staden ligger på plats 6 när det gäller utbildningsnivå och det högst rankade av stadens fyra universitet, Carleton, ligger på plats 82 i världen. All denna hjärnkapacitet har lett till cirka 1 750 kunskapsbaserade företag - allt från ren teknik och biovetenskap till digitala medier, flyg- och rymdteknik och mjukvara. Omkring 68 000 arbetstillfällen är resultatet - tillsammans med en 80:e plats i global BNP per capita. Edmonton (76:e plats i världen, upp från 83:e plats) Befolkning i storstaden: 1.1m Vad de säger: "University of Alberta (rankad som nummer 59 i världen), en sund invandring och de statliga pengar som följer med att vara en provinshuvudstad har redan skapat en plats som är känd runt om i världen som "The City of Festivals". Från Fringe-teater till gatukonstnärer och en allt viktigare internationell filmfestival, finns det mer än 50 storastor.

Comments

Popular posts from this blog

Central Bank of Nigeria CBN incentive promo

MTN SETS TO EXTEND TELECOMMUNICATION TO RURAL AREAS

How to make money online without paying anything.